Dr. Ahmet Çıtıpıtıoğlu
ODTÜ Fizik ve Oklahoma State Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümlerinden lisans dereceleri almıştır. Yüksek lisans ve doktorasını Georgia Institute of Technology’de tamamlamıştır. Nükleer santral, havalimanları ve yüksek yapılar gibi farklı yapıların tasarımı ve yapımında görev almıştır. Çalıştığı projelerde ileri tasarım ve koordinasyon araçlarının kullanımıyla sayısal iş akışlarının kurgulanmasında öncülük etmiştir. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Yetkin Mühendis olan Dr. Çıtıpıtıoğlu'nun 20 yıldan fazla mühendislik, yöneticilik ve danışmanlık deneyimi bulunmaktadır. BuildingSMART Türkiye’nin başkan yardımcılığı ile Türk Standartları Enstitüsü bünyesinde MTC 177 BIM Ayna komitesi başkanı olarak inşaat sektörünün sayısallaşmasına yönelik çalışmalarda yer almakta ve misafir öğretim üyesi olarak üniversitelerde ders ve seminerler vermektedir. TAV İnşaat firmasında Mühendislik ve Tasarım Direktörü olarak çalışmaktadır.
Mustafa Çobanoğlu
ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1983 yılında mezun oldu. Beş yıl çeşitli Proje Müşavirlik Şirketlerinde Yapı Mühendisi olarak çalıştı. 1987 yılında Birim Müh. Müş. Ltd. Şti.’nde kurucu ortak olarak görev üstlendi. Ulusal ve uluslararası pek çok projede Tasarımcı ve Müşavir mühendis olarak çalıştı. 1998 yılında Biryapı İnşaat Müh. San. Tic A.Ş.’de kurucu ortak olarak görev aldı. Çelik konstrüksiyon alanında tasarım, imalat, montaj işleri yaptı. Yurtiçi ve dışında pek çok projeler tamamladı. 2008 de BİRİM Hidroelektrik Üretim San. Tic. A.Ş.’yi kurdu ve Sinop’ta halen üretimi devam eden 6.5 MW/h’lık bir HES yatırımı yaptı.
1992-98 yılları arasında altı yıl İMO Ankara Şubesinde Yönetim Kurulu üye ve Başkanlığı yaptı. İMO’nun İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulunda altı yıl, Mühendislik Değerlendirme Kurulu’nda altı yıl üyelik ve başkanlık yaptı. İMO Yapı Kurulu’nda dört yıldır görev yapıyor. Mühendislik Eğitim Programlarını Değerlendirme Kurulu’nda (MÜDEK) kurucu üye olarak altı yıl MAK üyeliği yaptı. Bugüne kadar pek çok Mühendislik Fakültesinin Akreditasyon takımlarında Takım Başkanı olarak görev yaptı ve yapmaya devam ediyor. ODTÜ, Atılım Üniversitesi, TEDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde İnşaat Mühendisliği Tasarımı dersleri verdi.
Mehmet Fatih Kocabeyler (İnşaat Yüksek Mühendisi)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden lisans, Milli Eğitim Bakanlığı burslu öğrencisi olarak eğitim gördüğü Cleveland State University (Ohio/ABD) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden yüksek lisans derecesini almıştır. DSİ Genel Müdürlüğü Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda; 1992-2000 yılları arasında Mühendis, 2000-2006 yılları arasında Beton-Malzeme Laboratuvarı Şube Müdürü, 2006-2009 yılları arasında Daire Başkan Yardımcısı ve 2009-2015 yılları arasında Daire Başkanı pozisyonlarında görev yapmıştır. 2015 yılı Ağustos ayında DSİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına Müfettiş olarak atanan Mehmet Fatih Kocabeyler, halen aynı Kurulda Başmüfettiş pozisyonunda görevini sürdürmektedir.
Prof. Dr. Kağan Tuncay
ODTÜ İnşaat Mühendisliği ve Mühendislik Bilimleri Bölümlerinden sırasıyla lisans (1991) ve yüksek lisans (1993) derecelerini almıştır. 1995 yılında Texas A&M Üniversitesi’nden doktorasını aldıktan sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Texas A&M Üniversitesi, Indiana Üniversitesi, Utrecht Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ve ODTÜ’de araştırmalarını sürdürmüştür. Araştırma alanları arasında matematiksel modelleme, hesaplamalı mekanik, yapı mühendisliği ve dalga yayılımı yer almaktadır. 55 SCI yayınına sahip olan Dr. Tuncay’ın H-Index değeri 18’dir. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunda Bölüm Başkalığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerini yapmıştır. 2018 yılından beri Seçilmiş Profesör Üye olarak Fakülte Kurulunda bulunmaktadır (2018 – 2024). ODTÜ Senatosunun seçilmiş üyesi (Mühendislik Fakültesini temsilen) olarak görev almaktadır (2022 – 2025).
İlbüke Uslu
TED Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2019 yılında bölüm birincisi olarak, 3.47 ortalamayla mezun oldu. Aynı zamanda 2019 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemeleri Anabilim Dalı yüksek lisans programına kabul aldı. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı projede yer almıştır. Okulun Lisans Öğrencilerini Destekleme Fonu kapsamında Yağmur Suyu Toplama Projesi’ni yürüttü. Ayrıca, iki tane sözlü bildirisi uluslararası bir konferans tarafından kabul edildi. Bunlardan ilki yağmur suyu toplamayla ilgili, diğeri ise BIM-Building Information Modeling-Türkiye Entegrasyonu ile ilgiliydi. 2020 yılında dokuz ay boyunca Şahinler İnşaat Madencilik ve San. A.Ş ‘de Teklif Mühendisi olarak çalıştıktan sonra 2020 yılının Eylül ayından bu yana Yüksel Proje A.Ş.’nin Geoteknik Hizmetler Grubu’nda çalışmaktadır. İnşaat Mühendisi olarak Geoteknik Mühendisliği alanında özellikle zemin-yapı etkileşimi, derin kazılar, NATM ve TBM tünelleri, otoyol/demiryolu ve metro, köprü, viyadük, üst yapı, sığ ve derin temeller, endüstriyel yapı tasarım işleri; ayrıca, derin kazıların tasarımı ve enstrümantasyonu, şev stabilite problemleri, zemin iyileştirme, 2D ve 3D sonlu elemanlar modellemesi gibi geoteknik mühendisliği konularında çalışmaktadır. Görev aldığı projelerin bazıları İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı Metro Hattı İnşaatı Proje Yapım İşleri, Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı İnşaat Proje Yapım İşleri ve Hırvatistan-Macaristan Demiryolu Krizevci-Koprivnica Sınırı Yapım İşi, Mühendislik ve Tasarım Hizmetleri’dir. Mezun olduktan sonraki üç sene içerisinde hem müteahhitlik hem proje firmasında çalışarak inşaat alanının iki önemli dalını da tecrübe etme şansı bulmuştur.
Atayla Varlık (İnşaat Yüksek Mühendisi)
Atayla Varlık 1967 yılında Ankara'da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde alarak 1984 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde 1990 yılında tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimini ise yine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı’nda tamamlayarak 1993 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi olmaya hak kazanmıştır.
Profesyonel iş hayatında sırasıyla aşağıdaki hizmetlerde bulunmuştur.
- 1990-1992 Yılları arasında Türkiye'nin ilk otoyollarından biri olan Gerede-Ankara Otoyolu’nda Kalite Kontrol ve Üst Yapı Mühendisi olarak görev yapmıştır.
- 1992-1994 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü Sivas Bölgesi’nde Kontrol Mühendisi ve Genel Müdürlük Otoyol Bakım İşletme Şube Müdürlüğü’nde Otoyol Trafik Şefi olarak görev yapmıştır.
- 1994-2007 yılları arasında ise özel sektöre geçip çeşitli firmalarda Proje Müdürlüğü, İş Geliştirme Koordinatörlüğü ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.
- 2007 yılında kurduğu Link İnşaat ve Danışmanlık firması ile uluslararası inşaat firmalarının Türkiye ve Orta Doğu Temsilciliklerini yürütmektedir. Bu görevinin yanı sıra Proje Yönetimi, Sözleşme Yönetimi ve Hak Talepleri Yönetimi (Claim Management) konularında çalışmalar yapan IPMS Uluslararası Proje İnşaat ve Yönetim Hizmetleri firmasında da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Atayla Varlık çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda da aşağıdaki görevleri almıştır.
- Yollar Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği
- IRF (International Road Federation) Türkiye Temsilciliği
- TED Okulları Mezun Dernekleri Federasyonu YK üyesi ve Genel Saymanı
- TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Saymanı
2008 yılında atandığı "Arnavutluk Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu” görevini 2019 yılına kadar sürdürmüştür.
Mustafa Özgür Yüncü (İnşaat Yüksek Mühendisi)
ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans, ODTÜ İşletme bölümünden MBA derecelerini almış, 1996-1998 yıllarında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Sektörün önde gelen şirketlerinde yurt içi ve yurt dışı projelerde proje yönetimi, iş geliştirme ve yapısal mühendislik dallarında görev yapmıştır.