Afet Planlama ve Yönetimi Konusunda TED Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyelerinin Avrupa Birliği Proje Başarısı

TEDU CE BORIS2

Tarih:  Date -

Avrupa Birliği Komisyonu (European Commission) tarafından Union Civil Protection Mechanism (UCPM) başlığı altındaki çağrısına teklif edilen toplamda 1 milyon Euro bütçeli ve 24 ay süreli “Cross BOrder RISk assessment for increased prevention and preparedness in Europe: way forward (BORIS 2)” isimli proje teklifinin kabul edildiği European Commission tarafından proje paydaşlarına bildirilmiştir. Proje paydaşları 5 ülkeden (İtalya, Avusturya, Slovenya, Türkiye, Karadağ) ve bu ülkelerdeki 11 kuruluştan oluşmaktadır. Projenin Türkiye’deki tek paydaş kuruluşu TED Üniversitesidir. Proje ekibi Prof. Dr. Mehmet Ali Kökpınar koordinatörlüğünde İnşaat Müh. Bölümünün tüm öğretim üyelerinden oluşmaktadır.